fbpx
12/18/2018

Manuale si aplicatii

Atenție!

 • Dupa instalarea unei instalatii de sonorizare evitati discutiile neadecvate in altar sau in preajma microfoanelor pentru a evita ca acestea sa devină publice.
 • Asigurati-va ca microfoanele sunt oprite cand se fac lucrari administrative sau curatenie.

Instrucţiuni de folosire

Pentru asistenţă/control de la distantă al tabletei

In urma update-ului la Android 10, care nu mai permite asistenta prin intermediul aplicatiei Host de la Teamwiever, controlul la distanţă al tabletelor intrate in dotarea instalatiilor de clopote digitale si de sonorizare dupa februarie 2022 se va face descarcand daca nu exista deja instalata in tableta, aplicatia Anydesk si a plugin-ului pentru acesta, descarcabile de la adresele de mai jos. Acestea se instaleaza amandoua dupa care, pentru asistenta, se ruleaza aplicatia mentionata pentru a putea accesa tableta comunicandu-ne numarul de acces afisat.
Plugin Anydesk      Aplicatie Anydesk

Înregistraţi clopotele bisericii dumneavoastră

Înregistraţi cu telefonul clopotele, ni le trimiteţi prin Whatapp, noi corectăm nivelele, dinamica, tonurile şi le curăţăm de eventuale sunete nedorite, (voci, vrăbiuţe, scripete sau câini) apoi le implementăm în instalaţia ce va ajunge la dvs. Pentru acestea urmăriţi instrucţiunile de mai jos.

Pentru o inregistrare uzuala, filmati videoclipurile separat tinand cont de punctele 4, 5 si 6.

Pentru o inregistrare de inalta calitate, urmati pasii de mai jos.

NU VĂ GRĂBIŢI!

 1. instalati din Google Play aplicatia Hi Q Mp3 recorder pe care o puteti descarca de aici.
 2. În aplicatie, la setari – inregistrare: format – mp3, bitrate 256 kbps, putere semnal -4 sau -6, selectie microfon: neprocesat, stereo. Retineti tot de aici locatia unde gasiti inregistrarile in telefon.
 3. Aplicatia este ideala pentru inregistrarea clopotelor cu un volum mai mic fara distorsiuni.
Transmitere clopote biserica
 • Trimiteti inregistrarile de preferat prin Whatsapp, atasate ca document si nu audio pentru a pastra calitatea sunetului. Atentie! Deseori cainii latra atunci cand se trag clopotele vedeti daca puteti face ceva in acest sens. Nu faceți înregistrarile la primele ore când vrăbiuțețele sunt foarte active sau se aud pe fundal gatere, drujbe sau alte sunete puternice, chiar daca par departe. Sunetul pe care il inregistrati va fi amplificat de aproximativ 5-6 de ori.
 • Porniti inregistrarea cu cel putin 20 secunde inainte de a trage clopotele si daca jugul clopotelor scârţîie trageţi de 2-3 ori in gol fără să se audă clopotul. Opriti inregistrarea dupa cel putin 20 de secunde de la ultima bătaie. Vibratia clopotului inca persista chiar daca nu realizati.
 • In timpul inregistrarii nu va schimbati pozitia si nici a telefonului pentru a mentine distanta de la care inregistrati si volumul de inregistrare.
 • Nu puneti telefonul pe podea sau pe vreun scaun, de preferat tineti-l in palma deschisa, nemiscat, evitand astuparea microfoanelor.
 • De obicei, cel care trage clopotele trece de pe un picior pe altul facand podeaua sa scartaie, sunet care in timpul clopotelor nu se aude insa nu poate fi curatat de pe inregistrare si reiterez, la redare va fi amplificat de 40 de ori.
 • De evitat tragerea clopotelor cu sfoara trasa prin podea sau cu lanturi (care zangane si uneori cad si pe podea). Folosirea unui spray WD40 sau a vaselinei la partile metalice in miscare ale jugului adauga o calitate net superioara inregistrarii.
 • Instructiuni programare clopote la ora fixa:

   


  De aici puteti descarca o colectie de muzica religioasa