fbpx

Ghid transmisie live

Nefericirea adusă de virus a pus colegii preoţi în postura de a oficia în număr restrâns serviciul religios.

Mulţi enoriaşi ar dori să participe la slujbe mai ales acum când rugăciunile noastre trebuie să fie mai puternice decât oricând.

Mulţi preoţi apelează la transmisia live pentru a fi ascultaţi şi pentru a trasmite că sunt la datorie alături de comunitatea pe care o deservesc. Pentru aceasta, în cele ce urmează, voi prezenta un scurt ghid pentru transmisia live prin intermediu Facebook, cea mai simplă platfomă şi cea mai la îndemână.

Materialele de bază necesare sunt un telefon, un laptop sau un calculator cu cameră web şi conexiune internet.

Cea mai simplă metodă este trasmisia live cu telefonul. După instalarea aplicaţiei Facebook, deschideti secţiunea La ce te gândeşti, apoi Intra in direct.

  • Asigurati-va ca enoriasii dvs cunosc contul dvs de facebook, si anuntati-i prin mesagerie sau printr-un grup de whatapp ora la care veţi începe slujba.
  • Puneţi telefonul, laptopul sau camera in asa fel incat sa cuprinda un spatiu mai larg insa nu asa departe incat sa nu se distinga vocea sau sa aiba ecou prea mare.
  • Daca dispuneti de sonorizare si doriti totusi sa filmati un cadru mai larg, porniti instalatia in interior si plasati telefonul langa o boxa.
  • Asigurati-va ca in biserica este destula lumina.
  • Incercati sa nu iesiti mult din cadru si stati in preajma telefonului pentru a fi auzit sau aproape de microfoane.
  • Daca intrati in altar pentru savarsirea sfintelor taine, pentru mai mult de un minut-doua, luati dispozitivul dupa dumneavoastra. Enoriasii vor sa va vada si sa va asculte.
  • Retineti ca un sunet slab si necalitativ (inregistrat de departe) plictiseste si enerveaza audienta. Puteti intreba cum se vede si cum se aude, mesajele enoriasilor apar pe ecranul dvs.

Pentru live de pe telefon, urmariti filmuletul acesta
https://www.youtube.com/watch?v=CpfhwgpI3t8

Pentru live de pe laptop sau PC, windows 10, urmariti filmul acesta:
https://www.youtube.com/watch?v=z8n6aU2UdeI