fbpx

Arc peste timp

În prima pagină afirmam cu responsabilitate că „Peste 1000 de biserici beneficiaza de instalatiile noastre, pe care, cu bucurie, le regasim in functiune si dupa 23 de ani.”

Ne bucurăm când regăsim instalații vechi în funcțiune, unele fiind montate înainte de schimbarea prefixului telefonic din 1997. „Ia uite ce boxe făceam atunci”,  „Ce radiatoare mari” – îl aud uneori exclamând pe tatăl meu, parcă mirat de propria-i creație.

La Targul de Obiecte Bisericesti de la Cluj Napoca, din 2018, într-o mică retrospectivă, am expus trei amplificatoare pe care le-am schimbat cu modele mai noi, la diferite parohii din țară. Vedeta a fost cel de la Lechința, care, deși mai avea doar un canal, era încă în funcțiune.

Altă dată, în 2011, montam o instalație la Gliganu de Sus. În acest timp un preot l-a sunat pe cel la care montam. Din vorbă în vorbă, interlocutorul i-a povestit că și el deține o instalație similară. Amplificatorul are doua butoane, cu microfoane mici suspendate. „E montată de unu de la București, are vreo 15 ani. Mai scârțâie butonul când o dau mai tare, dar in rest merge, n-am de ce să o schimb. Stai că scrie pe ea: Ilie Popescu. Deranjamente și intervenții 094377281”